Poule A | GJS - Kozakken Boys

21 december 2019

GJS – Kozakken Boys 15-2

Traditiegetrouw was het de titelhouder die de nieuwe editie van de Proxsys Cup mocht aftrappen. In dit geval was die eer dus aan GJS. Na tweemaal Unitas waren het vorig jaar namelijk de Gorkumse Jonge Spartanen die de Proxsys Cup wonnen. De titelverdediger trad in de eerste wedstrijd van het toernooi aan tegen Kozakken Boys, een halvefinalist van vorig jaar. De formatie uit Werkendam verloor vorig jaar bij de laatste vier van Heukelum.

Zaterdagavond kwam Kozakken Boys echter met een piepjong team dat bepaald niet opgewassen was tegen de kampioen van vorig jaar. GJS was een flink maatje te groot voor de Werkendammers, die nog wel twee keer tot scoren kwamen. Dat was absoluut niet genoeg om de mannen uit Dalem te stoppen. De teller stopte pas na vijftien goals, waarvan een aantal om door een ringetje te halen. Bij in elk geval twee goals was de pass misschien nog wel mooier dan de goal: Sjors Hendriks en posterboy Sereno Latuhihin schreven allebei een keer met een splijtende pass een sublieme assist op hun naam.

De titelhouder is los: na de 15-2 zege op Kozakken Boys wachten nu nog duels met Woudrichem en GRC’14.

GJS: Sereno Latuhihin (4x), Sjors Hendriks (3x), Ben Vissers (3x), Remco de Bruijn (2x), Joost Haggenburg (2x), Niels Hofman
Kozakken Boys: Areano van Seters, Eigen Goal

Foto Rick den Besten

20101221 Proxsys Cup - GJS - Kozakken Boys 1
Sluiten