Poule A | Woudrichem - GRC'14

21 december 2019

Woudrichem – GRC’14 8-4

Waar GJS geen enkele moeite had met Kozakken Boys, daar maakten Woudrichem en GRC’14 er evenwichtige en boeiende wedstrijd van. Woudrichem, periodekampioen in de tweede klasse, en eersteklasser GRC’14 waren aan elkaar gewaagd. Het verschil na de eerste helft werd echter gemaakt door de topscorer van vorig jaar: Tim Saaman. Hij scoorde net als Bori Secreve tweemaal en dat betekende een 4-2 voorsprong bij rust.

Toen de Giessen Rijswijk Combinatie na rust een gele kaart kreeg en met een man minder wederom een goal van Saaman om de oren kreeg, leek Woudrichem het beslissende gaatje gemaakt te hebben. Niets was minder waar. Via Van der Stelt werd de marge meteen weer teruggebracht tot twee en nadat de blauwzwarten weer compleet waren, was het Wilco van Oord die de spanning weer helemaal terugbracht: 5-4.

GRC’14, vorig jaar in de kwartfinale uitgeschakeld door Heukelum, kreeg weer hoop op een positief resultaat met die aansluitingstreffer. Maar juist op dat moment sloeg Woudrichem, vorig jaar door GJS uitgeschakeld in de kwartfinale, weer toe. Het was Saaman die met zijn derde van de wedstrijd de marge weer verdubbelde en daarmee GRC’14 knock-out sloeg. Na die 6-4 waren het namelijk Seth Apituley en nogmaals Saaman die de eindstand op 8-4 bepaalden. Met vijf goals gaf Saaman wederom zijn visitekaartje af in de strijd om de topscorersbokaal.

Woudrichem: Tim Saaman (5x), Bori Secreve (2x), Seth Apituley
GRC’14: Sem van der Stelt (2x), Ousmane Traoré, Wilco van Oord