Poule B | Altena - LRC

21 december 2019

Altena – LRC 5-4

LRC haalde vorig jaar de halve finale van het Proxsys Cup-toernooi. De Leerdammers werden toen uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar: GJS. Altena doet het traditiegetrouw ook goed, maar vorig jaar even niet. Toen kwam de club uit Nieuwendijk niet door de poulefase en dus zijn de oranjehemden uit op revanche.

Hoewel de wedstrijd moeilijk op gang kwam, was het uiteindelijk Altena dat met een 4-2 voorsprong in het zadel werd geholpen door LRC-doelman Duncan Kilwinger. De keeper gebruikte voor de tweede keer in de wedstrijd zijn handen buiten het doelgebied en werd daarvoor bestraft met een rode kaart. LRC moest de laatste paar minuten dus met een man minder proberen de 4-2 achterstand goed te maken.

Op papier leek dat een onmogelijke opgave, maar dat bleek in de praktijk wel mee te vallen. Het nonchalante Altena gaf het helemaal uit handen. De Nieuwendijkers kregen twee goals om de oren, waarvan de laatste in de laatste minuut: 4-4.

LRC bewerkstelligde daarmee een heel fraaie comeback, maar juist toen LRC zich tevreden had gesteld met een puntje was het toch Altena dat nog aanzette. Na een heel fraaie aanval liet Julian Geelhoedt zijn ploeg opgelucht ademhalen. Hij tikte van dichtbij de 5-4 tegen de touwen.

Altena: Ali Mahamed (2x), Alexander McDermott, Patrick Zwart, Julian Geelhoedt