Poule B | LRC - Sleeuwijk

24 december 2019

LRC – Sleeuwijk 5-6

De laatste wedstrijd voor de kerst was die tussen 2 teams uit poule B: LRC en Sleeuwijk. LRC begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Altena, Sleeuwijk daarentegen staat met datzelfde Altena aan kop door de overwinning op Meerkerk.

LRC, dat aantrad met veldspeler Arwin van Soest op doel door de rode kaart van keeper Duncan Kilwinger in de eerste wedstrijd, begon goed aan de wedstrijd. LRC trad aan met een aantal andere spelers en dat hielp de eersteklasser in de eerste helft blijkbaar. Sleeuwijk werd vooral teruggedrongen maar kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in haar spel. Kort voor rust maakte Sleeuwijk de aansluitingstreffer, 3-2, maar een foutje daarna betekende nog voor de rust 4-2 in het voordeel van de Leerdammers.

Sleeuwijk moest dus komen na de rust en dit gebeurde gelijk. Erik Blokland haalde hard uit en zorgde hierdoor voor de aansluitingstreffer waarna het weer 2x raak was voor Gerard van den Adel. Het laatste deel waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Met een 5-5 tussenstand was dat ook aan de stand zelf te zien. In de laatste minuut was het wéér Gerard van den Adel die met zijn 5-6 Sleeuwijk de overwinning en de leiding in de poule bezorgde.

LRC: Serdar Akkanat (2x), Owyn van Vuren, Chris van Bruggen, Ricardo Papilaja

Sleeuwijk: Gerard van den Adel (5x), Erik Blokland