Poule B | SV Meerkerk - VV Altena

27 december 2019

SV Meerkerk – VV Altena 1-3

De kerst is voorbij en dat betekend dat de Proxsys Cup weer los gaat. Op deze vrijdagavond na de kerst hadden SV Meerkerk en VV Altena de eer om af te trappen voor het 2e wedstrijd in poule B. Altena won haar eerste wedstrijd nipt van LRC, Meerkerk verloor de eerste wedstrijd met 4-2 van koploper Sleeuwijk.

Het leek even alsof de teams met hun hoofd nog bij kerst zaten, want de wedstrijd begon redelijk rustig. Op het eind van de eerste helft was het Altena dat gas begon te geven. Dit leidde tot een verdiende goal van Alexander McDermott kort voor de rust.

Na de rust was het ook vooral Altena dat de toon voerde. Maar toch deed ook Meerkerk alles wat het kon om die gelijkmaker te forceren. Maar doordat Meerkerk opzoek ging naar die gelijkmaker was het Altena dat profiteerde in de omschakeling. Het was Ali Mahamed die door middel van een snelle counter de 0-2 voor zijn rekening nam. Even later hetzelfde recept, weer was het Ali Mahamed die scoorde. De eretreffer van Meerkerk viel nog wel net voor het einde. Hiermee komt Altena op 6 punten en kan het samen met Sleeuwijk gaan strijden om de groepswinst.

SV Meerkerk: Daan van der Leun

VV Altena: Ali Mahamed (2x), Alexander McDermott