Poule F | ASV Arkel - Unitas

24 december 2019

ASV Arkel – Unitas 4-6

De laatste 2 ploegen die voor het eerst naar de Oosterbliek komen zijn twee grootmachten van de afgelopen jaren. Samen met Heukelum en Dussense Boys vormen ASV Arkel en Unitas Poule F. Op voorhand een poule om van te watertanden dus. Maar Arkel en Unitas missen, in vergelijking met voorgaande jaren, allebei wel wat spelers. Maar toch werd dit een van de spannendste duels tot nu toe.

Op voorhand dus een wedstrijd die alle kanten op kon. 2 ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. En dit bleek ook in de praktijk. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van die op een neer ging. Met halverwege het voordeel voor Arkel. Het waren Corné van Horik en Jesse Hoogewoning die de 0-1 van Kevin Cornet teniet deden in een goed gevulde Oosterbliek.

Unitas deed in de eerste beste aanval in de 2e helft gelijk wat terug waardoor de ploegen weer gelijk stonden. Maar het spel bleef op en neer gaan. Door 2 goals van Corné van Horik aan Arkel kant en goals van jonkies Ghilles Sedik en Daan Goes aan Unitas kant bleek het een gelijkspel te worden… Tot dat Unitas in de laatste minuut een vrije trap benutte door een intikker van Wesley Swets. De 4-6 werd er uiteindelijk een voor de statistieken waardoor Unitas met een beter gevoel de kerst in gaat dan Arkel.

ASV Arkel: Corné van Horik (3x), Jesse Hoogewoning

Unitas: Kevin Cornet, Ghilles Sedik, Daan Goes, Wesley Swets, Abdurrahman Zencirkiran, eigen goal