Poule F| Dussense Boys - Unitas

30 december 2019

Dussense Boys – Unitas 1-5

De laatste poule die beslist moet worden is poule F. En wat een beslissing. In deze ‘poule des doods’ kan het nog alle kanten op. Unitas, Heukelum en Arkel kunnen alle 3 nog door als groepswinnaar. Een spannende ontknoping zal dus volgen in deze poule. Als eerste was het de beurt aan Dussense Boys en Unitas. Als Unitas wint zijn zij dus door, Dussense Boys moet winnen en dan wachten op de andere uitslag om niet laatste te worden.

Jay-jay Meierdes wist als eerste namens Unitas het net te vinden. Dussense Boys bood goed tegenstand tegen de winnaar van 2 jaar geleden. 2 minuten voor tijd maakte ze zelfs de gelijkmaker doordat Andre Segeren zijn poot niet terug trok en het duel om de bal met Unitas keeper Owen Verduijn won. Binnen een minuut was daar al wel weer de voorsprong voor Unitas. Het was Daan Goes die zijn ploeg met een voorsprong de rust in schoot.

Na de rust bleef het een spannend potje. Unitas scoorde wel snel via Kevin Cornet maar daarmee was het nog niet gelijk beslist. Dussense Boys bleef gevaarlijk meer uitvalletjes. Toen de 4-1 eenmaal viel met nog 8 minuten te gaan was het duel wel beslist. Unitas is dus door, maar dan rest de vraag: als poulewinnaar of als beste nummer 2? Dat moet de volgende wedstrijd uitwijzen.

Dussense Boys: Andre Segeren

Unitas: Jay-jay Meierdes (2x), Daan Goes, Kevin Cornet, eigen goal